Sutlijaš

Sutlijaš s grizom
Print

Sutlijaš s grizom - Kristina Gašpar

Sutlijaš s grizom - sutlijaš ili pirinčanu kašu u osnovi čine: pirinač, mleko i šećer.
Course Main Dish
Cuisine Italian
Prep Time 5 minutes
Cook Time 50 minutes
Total Time 55 minutes
Servings 4 osobe
Author projadmin

Ingredients

  • 1 kašika pirinča običnog
  • 1 prstohvat soli
  • 1,5 l mleka

Instructions

  1. Dobro opran pirinač preliti šoljom vode, dodati prstohvat soli i kuvati na nižoj temperaturi.
  2. Kada se voda upije, dodati još pola šolje.
  3. Potom naliti 1 l mleka. Kuvati na nižoj temperaturi.
    Sutlijaš s grizom

Recipe Notes

Sutlijaš je kremastiji kada se doda griz. Ukoliko niste ljubitelji voćnih preliva, ovako pripremljen sutlijaš možete dekorisati cimetom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *